Danmark gratis:

Din kurv

Din vogn

Subtotal:

Hurtigt vægttab: kostplan, træningsprogram, kosttilskud og piller

Bedømmelse 4.6 af 5 (42 Brugeranmeldelser)

Sådan får du et effektivt vægttab

Et effektivt vægttab er en nedgang i din vægt, der sker kontrolleret. Det er vigtigt, at du kontroller dit indtag af fødevarer og, at du får lagt et træningsprogram til både styrketræning og motion, så du udover at tabe dig, får byttet dit fedt ud med muskler, for en sundere krop. Det vil give dig motivation til at kunne fastholde dit fokus på at gå ned i vægt.

Hurtigt vægttab - sådan opnår og vedligeholder du det

Mange mennesker ønsker at gå hurtigt ned i vægt, og det er en udfordring af kaliber, eftersom man så fokuserer på vægttab frem for fedttab.

Når du fokuserer på vægttab, kan du hurtigt begynde at sulte dig selv, da du ikke føler, at du går hurtigt nok ned i vægt. Dette resulterer i, at kroppen begynder at tære på musklerne i stedet for fedtet.

Når du så begynder at spise normalt igen, vil kroppen forsvare tabet af muskelmasse gennem at overspise, hvilket gør, at du tager det tabte fedt på igen, og også endnu mere. Du ender altså med at gå op i vægt.

Når du sulter dig selv, er det ikke kun din muskelmasse, du mindsker på, men du sænker også din forbrænding. Herudover vil du heller ikke få nok af de næringsstoffer, som din krop har brug for. Det vil også gå ud over dit vægttab, hvis du ikke spiser protein nok. Det er både noget der mætter, og som kroppen har brug for.

Og noget som mange helt glemmer, er, at sørge for at bygge muskler under vægttabet. Et vægttab handler ikke bare om at smide fedt; det drejer sig om at forvandle kroppens sammensætning, så du smider fedt, og bygger muskler. Det vil komme dig til gavn i langt tid fremover. En stærk krop orker helt enkelt mere.

Følg en kostplan for at få et vægttab

Det kan være en go idé at lave en kostplan, så du har forberedt dine måltider, og ikke pludselig skal finde ud af, hvad du skal spise til middag. Det resulterer hurtigt i, at man lige tager noget nemt, og det er sjældent sund mad til vægttab.

Sammen med en diætist kan du få lavet en kostplan, der dækker for fx en måned, og som fortæller dig, hvad du skal spise under hele døgnet. På den måde bliver det let for dig at følge, og din kostvejledning kan tilpasses enhver pengepung.

En sund morgenmad og frokost giver et vægttab

En sund morgenmad er alpha og omega for en god start på dagen. Det er drivmiddel til kroppen og hjernen, så for at du skal kunne have mentalt overskud, føle dig mæt og give din krop noget at arbejde med, skal du altså have noget sundt og lækkert at spise hver morgen. En mulighed kan være havregryn til morgenmad sammen med en kop grøn te.

Frokost har ikke mindre betydning. Her er nogle ideer til en sund frokost:

 • Avocado og æg sandwich
 • Friske sommerruller med jordnøddesauce
 • Kylling burrito skål med ris og bønner

Sund aftensmad til vægttab - vælg ordentlige produkter

Det er vigtigt, at du spiser sundt, når du vil gå ned i vægt. Du har i den grad brug for alle de gode ting, der er i de sunde fødevarer, da du nu spiser mindre, end før, og dermed skal sørge for, at din krop får den rette næring, men også at du får en mæthedsfølelse, så du ikke falder i og begynder at spise usundt igen. Det ville være en god idé at spise grøntsager om aftenen.

Nogle af de bedste grøntsager, som du kan få indarbejdet i din nye madplan er:

Blomkål
Rig på vitaminer og mineraler. Herudover har den en masse kostfibre i sig, hvilket gør, at den mætter utroligt meget.

Courgette
Indeholder bl.a. masser af calcium og magnesium, samt en masse andre gode næringsemner.

Haricots verts
Disse indeholder også godt med gode ting, og er nyttige at have i enhver ret.

Peberfrugter

Har mange antioxidanter i sig, der styrker dit immunforsvar.
Broccoli
Indeholder store mængder protein, og kun få kalorier. Det er en grøntsag, der får dig til at føle dig mæt.

Rosenkål
Kan bremse cancer i at sprede sig og hæmmer betændelsestilstande i led og sener.

Spinat
Spinat øger kroppens produktion af mæthedshormoner, som undertrykker sulten, og derved spiser du mindre, og går ned i vægt.

Grønkål

Afgiftende, anti-inflammatorisk og yderst rig på protein.

Icebergsalat
God som fyld i salater, da den ikke feder, samt smager godt, især hvis den bliver krydret let.

Romainesalat

Rummer en stor mængde K-vitamin samt andre næringsstoffer, og indeholder flere gode ting end icebergsalat.

Forskningen har dog vist, at nogle grøntsager og rodfrugter indeholder mere stivelse end frugter og bær, så glem dem ikke.

Disse frugter og bær er de bedste:

 • Blåbær
 • Blommer
 • Æbler
 • Pærer
 • Jordbær
 • Vindruer
 • Avocado
 • Grapefrugt

Så i stedet for sædvanlig snack som chokoladebar, skal du hellere vælge en portion frisk frugt.

Sunde smoothies til vægttab

Du kan lave lækre smoothies, som giver dig alt det kroppen har brug for, inden eller efter en træning.

Du kan have bær, frugter og grøntsager i, ligesom du kan tilføje gurkemeje og proteinpulver. Det er alt sammen noget, der hjælper på din krop.

Vægttab kalorier pr. dag - en overordnet regel

Hvor meget du taber dig pr. dag, afhænger helt og holdent af, hvor meget du træner ift. hvor meget du spiser, eller sagt med andre ord, hvor mange kcal. du får ind i kroppen sammenholdt med hvor mange du forbrænder. Hvis du forbrænder mere energi, end du får ind, taber du dig, og jo større den forskel er, jo mere taber du dig.

Sunde opskrifter til vægttab - hvad skal du vælge?

Mange mennesker har haft stor glæde af keto kuren, og er gået meget ned i vægt på den. Andre supplerer deres måltider med æble cider eddike, som siges at kunne nedsætte lysten til mad og samtidig kunne stimulere og regulere fordøjelsesprocesserne.

Hvis du godt kan lide supper, kan du forsøge dig med en suppekur, som både er lækker og giver dig alt det, din krop har brug for.

Fastekur for at få et vægttab

Det er generelt ikke sundt at faste, da kroppen i stedet for at forbrænde fedt, vil gå i gang med at hente energi fra dine muskler, hvilket vil gøre dig fysisk svagere.

Du kan dog i nogle dage opleve en god effekt ved at drikke vand med citron og chiafrø for at rense dine tarme. Det vil du opleve hjælper på maven, og det vil især være synligt ift. før og efter, hvor meget mere levende og frisk, du føler dig.

Man siger, at 1500 kcal om dagen er et godt sted at lægge en kostplan fast på.

Få et vægttab med piller - muligheder på markedet

Piller fra apoteket til vægttab er nok en af de mest benyttede behandlingsformer, når man ønsker at gå ned i vægt.

Nogle af de piller, der benyttes til kampen mod fedme er:

Gabapentin
Nogle patienter går ned i vægt ved indtagelse af denne medicin, mens andre går op. Hvis du får denne medicin I form af en behandling, kan du (hvis lægen siger god for det) træne i 30-40 minutter hver dag, eller i hvert fald 4 gange om ugen.
Xenical (Orlistat)
Denne medicin bruges ved vægttab, eller til at modvirke, at du tager en tabt vægt på igen. Den tages bedst sammen med en kalorie-fattig diæt, og må kun bruges af voksne.
Metformin
En undersøgelse, med over 4.000 personer, der har type 2 diabetes, har påvist et gennemsnitligt vægttab på 2,4 kg. over en 4 års periode.
Spirulina
Et indtag af spirulina sammenholdt med en kalorie-fattig kost kan lede til et vist vægttab. Dette kan yderligere øges gennem at tillægge træning.
Magnesium
Et forsøg har påvist at større doser af magnesium bedre hjælper med at kontrollere kroppens insulin- og glukoseværdier.

Der er altså flere muligheder for, at du kan få en tablet eller pille, der kan hjælpe dig mod et tyndere liv.

En ny diabetes medicin ved navn Ozempic er en injektion, der bruges til at styre blodsukkeret. Det kan ligeledes tilføre en vægttab.

Bemærk, at alkohol og nogle former for medicin kan få dig til at gå op i vægt, så undgå eller minimer at drikke og vær forsigtig, når du skal bruge disse piller:

 • kortikosteroider (ordineres typisk mod svær betændelse);
 • tricykliske antidepressiver;
 • serotoningenoptagelseshæmmere som sertralin;
 • sulfonylurinstoffer (bruges mod diabetes mellitus);
 • epilepsi medicin;
 • betablokkere (overvejende brugt til at håndtere unormale hjerterytmer);
 • antipsykotika (medicin til behandling af skizofreni og bipolar lidelse).

Træningsprogram til dit vægttab: vigtige anbefalinger

Det bedste du kan gøre for dig selv, udover at tage en beslutning om at tabe dig, og spise sundt, er at tage hjælp af en en personlig træner, der kan lægge et træningsprogram for dig.

 • Det er vigtigt at huske på, at uden motion går du ikke ned i vægt, så derfor er din træning vigtig.
 • Du skal også huske at få din søvn, da det er her kroppen restituer sig selv. Skulle du lide af søvnapnø, er det vigtigt, at du får talt med din læge omkring det, da du kan få svært ved at tabe dig, når du ikke får den søvn, du har brug for.
 • Kan et fast træningsprogram, tilrettelagt særligt til dig være en vendesten, i din kamp mod fedmen.
 • Hvis du har nogle sygdomme som ledbetændelse, diabetes, astma osv., eller nogle tilstande som kvindelig overgangsalder, bør du være meget forsigtig, når du laver din træningsplan, og din læge bør hjælpe dig.

Hjemmetræning eller et valg af en personlig træner som hjælp til din vægtnedgang er også noget du skal tage stilling til. For mange er det at træne hjemme fint, mens andre gerne vil sætte ekstra skub i de kg. der rasler af, og dermed tager hjælp af en personlig træner, der kan være behjælpelig med at lægge et fast træningsskema, og især være motivation til at fortsætte med træningen, selv når det bliver hårdt.

Kalorieberegner for en hurtigere slankekur

Du vil kunne finde kalorieberegnere online, der kan hjælpe dig med at beregne hvor mange kalorier, du skal forbrænde for at gå ned i vægt. Sø hvis du vil tabe dig 5 kg, 10 kg, eller måske 20 kg, så kan du taste det tal ind og få oplyst hvor meget du skal forbrænde, og dermed træne for at komme dertil.

Vægttab app - et smart værktøj

Der findes flere apps, der tilbyder dig at hjælpe dig med at gå ned i vægt. Hjælpen kommer både som motiverende støtte og som forslag til træning, samt deciderede træningsprogrammer. Det er en fordel, hvis du vil i et kalorieunderskud, så du går ned i vægt. Der er, i mange af dem, også vejledninger til løbetræning og fx yoga, så du træner korrekt, så du ikke får løs hud efter noget tid.

Tag kosttilskud og opnå lettere et vægttab

Det er blandt nogle mennesker, især atleter, brugt at benytte BCAA, når de forsøger at gå ned i vægt.

CBD olie, som er cannabis olie (cannabidiol) uden THC, er af mange mennesker anerkendt for at kunne give kroppen et boost af nyttige ting, plus folk bliver glade af at bruge det.

Ingefærs virkning er også kendt for at stimulere kroppen, ligesom akupunktur kan hjælpe.

Hypnose til at opnå vægttab - kan det være effektivt?

For nogle mennesker, kan hypnose være en nøgle til et vægttab, da det for disse personer mindsker sulten.

Du må selv om, du vil forsøge dig med hypnoterapi eller en af de andre behandlingsformer. Hypnoterapi hjælper dig til at få ryddet ud i dit følelsesmæssige spisekammer, så ikke konstant tænker på mad, og dermed frister dig selv. Du føler måske, at vægttabet er gået i stå, for i sådan et tilfælde vil du kunne supplere en eventuel anden behandling med et online forløb af hypnoterapi, så du ikke skal afsætte tid til at rejse frem og tilbage, men kan tage det når du har tid.

Brugeranmeldelser

Thorvald
2022-08-19 14:05

Endelig en butik, jeg kan stole på, der har Xenical.

Phillip
2022-09-06 06:39

God oplevelse med at købe piller.

Troels
2022-09-14 12:25

Gode ​​tilbud på produktpriser.

Cookies Politik

Vi bruger cookies til at forbedre din browsingoplevelse, vise personlige annoncer eller indhold og analysere vores trafik. Ved at klikke på "Accepter alle", giver du samtykke til vores brug af cookies.

Accepter alle